Bed and Breakfast met tuin

MARCHE - Tussen lavendel- en aardbeibomen
Een tuin van aardbeibomen, lavendel, rozen, eiken en plumbago in het Monte Conero Park. Het is hier, iets meer dan een kilometer van Sirolo, dat Isabella Fabiani, een econoom maar een professionele kok, haar nieuwe leven heeft gesticht. Vergat de kachel van de Locanda Rocco di Sirolo die hij met zijn familie beheerde, in 2000 nam hij een boerenhuis over met de bedoeling het zijn huis te maken. Maar het gebouw verkeerde in een slechte staat en de herstelkosten waren exorbitant. Isabella besluit vervolgens, samen met haar twee kinderen, om er een gastenverblijf van te maken voor het land. Een klein resort, maar bovenal een plek die iedereen op zijn gemak stelt. Moderne meubels, designlampen, stenen muren en vloeren teruggebracht naar hout en terracotta tegels, de platte bakstenen die typerend zijn voor dit gebied. Niets meer dan een boerderij die beschermd wordt door de Schone Kunsten, met de kamers in het hoofdgebouw, de woonkamer en de ontbijtzaal in de houten serre waar het graan verpakt was. Het strand van San Michele Sassi Neri ligt op 1,5 km afstand. Maar lavendel nodigt je uit om te blijven.
info Novecamere, Sirolo, vanaf € 100 de tweepersoonskamer met ontbijt.

Les Hamaques, Spanje

SPANJE - Het hotel Pequeño
Ino Coll is een stylist en binnenhuisarchitect. Het moet niet moeilijk zijn geweest om zijn buen retiro samen met collega-ontwerper Dominique Joly D'Aussy te ontwerpen. Moe van het hectische Barcelona, ​​een paar jaar geleden, zochten ze een landelijk huis, een "pajar", in een langzaam groeiend dorp, niet ver van Sant Martín de Ampurias, in de provincie Empordà. Met slechts vijf kamers open voor gasten, is Les Hamaques nu een "pequeño hotel de campo" op korte afstand van de stranden van de Costa Brava. Er is geen teken of bel. Samen met de boekingsbevestiging ontvangt u een code om de deur te openen. Binnenin, een kleine wereld bedacht in naam van neo-ruraliteit: natuurlijke materialen, wittinten en zand, een vleugje vintage en Frans brocantage hier en daar. Dominique ontwierp de restauratie en ontwierp het meubilair; Ino zorgde voor de decoratie. Beiden waren het eens over één punt: niet om de interne / externe continuïteit te doorbreken. Er zijn grote glazen bogen die uitkijken op de tuin. En een broeikas, "el invernadero", met de meest delicate planten, die 's avonds wordt verlicht door lampen, kandelaars en kaarsen.
info Les Hamaques, Viladamat (Girona, Catalonië), vanaf € 130 een tweepersoonskamer met ontbijt.

Masseria Susafa, Sicilië

SICILIË - Palmento en zwembad
Een boerderij in het zonnige hart van Sicilië, aan de zuidrand van het Madonie Park, tussen golvende graanvelden. De familie van Tommaso Rizzuto herstructureerde het een paar jaar geleden en handhaafde haar karakter als een landbouwfabriek: met de teelt van tarwe, tuinbonen en olijfgaarden om biologische extra vierge olijfolie te produceren. De achttiende-eeuwse stallen en molenstenen zijn omgetoverd tot een wijnbar en restaurant. De oude stro-winkel is een feestzaal geworden. In het hoofdgebouw, daterend uit 1800, krijgen 14 kamers en een klein appartement vorm. Ingericht in een eigentijdse stijl in een container die nog steeds duidelijke tekenen van landelijkheid bewaart: Siciliaanse terracotta vloeren, plafond met grote zichtbare balken, met uitzicht op een mediterrane tuin met palmbomen, mimosa's en kleine fruitbomen. Voor de warmste dagen is er een zwembad. Voor excursies te voet, per fiets of te paard, is er rondom het hele Madonie Park met zijn juweeldorpen: Gangi, Petralia Sottana en Petralia Soprana.
info Masseria Susafa, Polizzi Generosa (Palermo), vanaf € 77 de tweepersoonskamer met ontbijt.

Hotel Windor, Nice

FRANKRIJK - Kunstenaarskamer
De tropische planten van de tuin tussen de muren van de rue Dalpozzo, in het centrum van Nice, werden in de jaren zeventig geplant door de toenmalige eigenaar, Monsieur Bernard Redolfi-Strizzot, die veel in Azië en Latijns-Amerika had gereisd. Het burgerlijke gebouw, gebouwd in 1895 door Pachiaudi, architect van de Eiffel school, werd in 1895 door de familie Pachiaudi overgenomen en was al in 1942 een hotel geworden. Als een pionier als weinig, creëerde Redolfi-Strizzot niet alleen een kleine oase van exotische smaak. In 1977, in zeer nietsvermoedende tijden, gaf hij opdracht aan Franse en Europese kunstenaars om 22 kamers te versieren. De kunstenaarskamer is nu 30 en het management wordt doorgegeven aan de nicht, Odile Payen-Redolfi. Aforismen in Braille markeren een pad voor blinden, een installatie van Marcel Bataillard. Het is nu aan het KKF-collectief om de hal binnen te vallen met de aankomende tentoonstelling Les Fleurs des mâles (mannen). Om te slapen, kies de perfecte kubus die Claudio Parmiggiani heeft bedekt met bladgoud of de kamer met de Rayon de sommeil, de straal van slaap, die de bedding van de 359 kruist, door François Morellet.
info Hotel Windsor, Nice, vanaf € 100 het dubbele, € 14 ontbijt.

Borgo di Carpiano, Umbrië

Andere kamers, andere tuinen
UMBRIA
Meer dan een tuin, een heel hout. 12 km van Gubbio, in het hart van de Apennijnen, is het zorgvuldig gerestaureerd door Riccardo en Marilisa Parisi. Het uitzicht op het oneindige zwembad en de locatie van de spa zijn de moeite waard (borgodicarpiano.com).

Sardinië
Vier "pinnettos", een overzicht van de hutten van de herders van Sardinië, en 7 eigenaren: de agrarische expert Maria Denti, een expert in fytotherapie; de verslaggever Valeria Gentile, de computeringenieur Sante Rotondi, alle veganisten en 3 kittens. Tussen het platteland en de bergen, in de buurt van Posada (Nuoro), heeft elke hut een thema dat op zintuiglijke wijze is ontwikkeld. Heb je liever mirte, jeneverbes, helichrysum of lavendel? (Essenzasardegna.com).

TOSCANE
Oude stenen omarmd door klimrozen op de hellingen van Pratomagno, een zwembad met uitzicht en een kruidentuin waar de bloemblaadjes voor de salade worden geplukt. Het landelijke dorp Odina (Arezzo) werd rond het jaar 1000 geboren. Maar het is goed doorgedrongen in de wereld van groene gastvrijheid (odina.it).

ALTO ADIGE
Voormalig verfrissingsstation met een 1600 Zwitserse grenen stube die zich vastklampt aan de bergen, tussen de Alpe di Siusi en Ortisei. Word een hotel, want de passie van de hospita is gevuld met klokken, slingers en zonnewijzers. Slechts tien kamers met een ouderwetse toon en een 'extreme' rozentuin die vrolijk strijdt met de hoogte (uhrerhof.com).

Video: Uitzending Bed & Breakfast 17 maart 2019 (Januari- 2020).

Загрузка...

Populaire Categorieën

Загрузка...